Biografie

_dsc7217

Carlos de Vries werd geboren op 23 september 1990 in Belo Horizonte (Brazilië) en groeide vanaf 1994 op in werelderfgoed Beemster als adoptiekind van Nederlandse ouders.

Van 2008 tot 2012 studeerde Carlos musicaltheater aan The Dutch Academy of Performing Arts. Carlos heeft in deze periode hoofdrollen mogen vertolken in de musicals ‘Into the Woods’, ‘Kiss me Kate’  en de eerste Nederlandse uitvoering van de musical ‘Taboo’ (geschreven door Boy George). 

In 2017 rondde Carlos zijn zangstudie af aan het Conservatorium van Tilburg, waar hij rollen zong in o.a. de operettes La Vie Parisienne en Die Lustige Witwe. Hier kreeg hij les van o.a. Harry Ruijl, Edward Hoepelman en Miranda van Kralingen. 

Tijdens zijn loopbaan zong Carlos bij verschillende gezelschappen. Zo was hij lang als solist verbonden aan het Dutch Event Choir. Daarnaast zong Carlos concerten met divers repertoire, zoals de Carmina Burana van Carl Orff, Petite Messe Solenelle van Rossini en een rol in de opera ‘Ca Ira’ van Roger Waters

Carlos volgde in het verleden masterclasses bij bekende namen in binnen- en buitenland, waaronder Ed Spanjaard, Pia Douwes, Patricia Nessy (Wenen) en bij Carmelo Corrado Caruso (Italië).

Vorig seizoen was Carlos te zien in zijn eerste musicalrol in ‘The Color Purple’ (geregisseerd door Koen van Dijk). Komend seizoen is Carlos onder meer te zien in ‘Winterreis’ (naar Schuberts Winterreise) bij Stichting Kunstklank en bij diverse projecten van kamerkoor Capella Amsterdam.