Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

The Color Purple

12 april 2018 - 15 mei 2018

Het boek The Color Purple van Alice Walker won in 1983 de prestigieuze Pullitzer Price. Regisseur Steven Spielberg zag zijn kans schoon en verfilmde vlak daarna de bestseller met Whoopi Goldberg en Oprah Winfrey in de hoofdrollen. In 2005 zag The Color Purple het licht als musical op Broadway en ontving elf Tony nominaties. Na een speelperiode van ruim drie jaar en verschillende Amerikaanse tournees vond de vernieuwde versie via Londen opnieuw de weg naar New York. Ook deze revival werd een hit, sleepte twee Tony Awards in de wacht met Cynthia Erivo als leading lady. Vanaf oktober 2017 toert de productie door de Verenigde Staten en komend voorjaar voor het eerst in Nederland!

Het verhaal:

The Color Purple vertelt het tijdloze levensverhaal van drie zwarte vrouwen in het zuiden van Amerika aan het begin van de 20e eeuw, een tijd waarin slavernij is afgeschaft maar de gevolgen nog sterk voelbaar zijn. Hoofdpersoon Celie leidt een leven dat gedomineerd lijkt door armoede, misbruik en geweld. Maar Celie maakt zich vrij door haar eigenwaarde te vinden en op te komen voor haar persoonlijk geluk. Ze wordt daarbij geholpen door haar schoonzusje Sofia en door Shug Avery, een rondreizende zangeres. Gedrieën staan zij op tegen een eeuwenoud onrecht.

Om het verhaal tot leven te brengen is gekozen voor de NDSM-werf. Een rauwe locatie, die de juiste sfeer voor het verhaal neerzet. Op deze manier begint de theaterervaring voor bezoekers al bij binnenkomst. De loods zal compleet worden omgetoverd tot een theater met plek voor een kleine 500 bezoekers. Door de plaatsing van de tribune, stoelen en het decor heeft iedere plek een perfect zicht op het toneel.

De cast:

Celie: Naomi van der Linden
Mister: Edwin Jonker
Shug Avery: Ana Milva Gomes
Harpo: Carlos de Vries
Sofia: Jeannine La Rose

En vele anderen! (o.a. Elindo Avastia, Kenneth Herdigein, Jerrel Houtsnee, Joanne Telesford, en Jennifer Norden)

Nog tot en met 15 mei te zien op de NDSM werf in Amsterdam! Vanaf 12 oktokber zal The Color Purple gaan touren door het land (klik hier voor de speellijst van de tour) 

VOOR TICKETS, KLIK HIER

LOCATIE

Gegevens

Begin:
12 april 2018
Einde:
15 mei 2018
Evenement Tags:
Site:
www.colorpurplemusical.nl

Locatie

NDSM Werf
T.T. Neveritaweg 15
Amsterdam, Noord-Holland
+ Google Maps