The Color Purple in nieuw musicaltheater in Amsterdam-Noord

Na het boek, de Spielbergfilm, de twee musicalversies op Broadway en talloze prijzen komt The Color Purple vanaf april 2018 naar een nieuw theater in Amsterdam-Noord.

Waar vorige eeuw grote mammoettankers van de helling af rolden en schepen werden opgeknapt, tovert producent OpusOne in het voorjaar op de NDSM-werf een loods compleet om tot (pop-up) musicaltheater. Het verhaal van drie zwarte vrouwen, in het zuiden van Amerika in het begin van de twintigste eeuw, vertelt over een zoektocht naar persoonlijk geluk. Jong talent Naomi van der Linden treedt met haar rol van Celie in de voetsporen van Whoopi Goldberg en maakt hiermee haar grote hoofdroldebuut. De rest van de cast wordt in de komende dagen bekend gemaakt.

Na Kiss of the Spider Woman, Sweeney Todd en The Bridges of Madison County is dit de vierde voorstelling in deze reeks van OpusOne. The Color Purple speelt vanaf 12 april tot en met 14 mei 2018 in de NDSM Loods in Amsterdam-Noord. Het boek The Color Purple van Alice Walker won in 1983 de prestigieuze Pullitzer Price. Regisseur Steven Spielberg zag zijn kans schoon en verfilmde vlak daarna de bestseller met Whoopi Goldberg en Oprah Winfrey in de hoofdrollen.

The Color Purple brak in 2005 door als musical op Broadway en ontving elf Tony nominaties. Na een speelperiode van ruim drie jaar en verschillende Amerikaanse tournees vond de vernieuwde versie via Londen opnieuw de weg naar New York. Ook deze revival werd een hit en sleepte twee Tony Awards in de wacht met Cynthia Erivo als leading lady.

De productie heeft haar thuisbasis gevonden op de NDSM-werf. De loods zal compleet worden omgetoverd tot een theater met plek voor een kleine 500 bezoekers. Door de plaatsing van de tribune, stoelen en het decor heeft iedere plek een perfect zicht op het toneel.

The Color Purple is vanaf 12 april tot en met 14 mei 2018 te zien in Amsterdam.

(bron: https://www.musicalweb.nl/nieuw-musicaltheater-in-amsterdam-noord-opent-met-the-color-purple-8798)